Orvosi távfelügyelet megoldások

Az orvosi távfelügyelet (Remote Patient Monitoring – RPM) folyamatos vagy nem folyamatos monitorozási folyamat, amely lehetővé teszi, hogy az egészségügyi szakember távolról értelmezze a páciens orvosi nyomon követeséhez szükséges adatokat és szükség esetén döntést hozzon a beteg egészségi állapotával kapcsolatban.

A széles körben alkalmazott távfelügyelet képes a betegellátás átalakítására, javítja a betegek ellátáshoz kapcsolódó tapasztalatait, élményét; lehetővé teszi az egészségügyi szolgáltatók számára a hatékony humánerőforrás gazdálkodást és az egészségügyi ellátó rendszerekre nehezedő nyomás enyhítését.

Kihívások

Az E-Group RPM technológiai környezet tervezésekor kiemelt figyelmet szenteltünk az adatbiztonságból, az adatpontosságból, a valós idejű adatokhoz való hozzáférésből, az egészségügyi rendszerekkel szükséges integrációból és a széleskörű bevezetést akadályozó eszköz költségekből fakadó problémák kezelésére.

Adatbiztonság/adatpontosság 

Az RPM megoldáson keresztüli biztonságos adattovábbításhoz, az adatbiztonság garantálásához az E-Group platform

 • GDPR kompatibilis adatkezelést biztosít,
 • átlátható módon segíti az adatbirtokosi hozzájáruló nyilatkozatok adását, kezelését,  
 • State of the art biztonsági protokollok alkalmazását teszi lehetővé, 
 • a páciensek adatainak védelmét/átláthatóságát az adatgyűjtő szenzortól a kórházi információs rendszerig (HIS) zárt/kontrolált rendszerben valósítja meg,  
 • hatékony megoldást biztosít a harmadik féltől származó szenzoriális adatgyűjtő megoldások bekapcsolására, integrálására a páciensek biztonságát, a magánélet védelmét garantáló szolgáltatásokkal. 

Az adatbiztonság mellett az adatpontosság a legösszetettebb kihívás az RPM rendszerek alkalmazása során. Az E-Group megoldás biztosítja adatokkal kapcsolatos metaadatokat, hogy az orvosok pontosan ismerhessék az alkalmazott szenzorok típusát, megbízhatóságát a hibahatárokat.

Valósidejű adattovábbítás

Az RPM működéséhez kritikus az adatok megbízható közel valósidejű továbbítása. Az E-Group platform nagyrendelkezésre állású szoftverkörnyezetből és redundáns hardver környezetből épül fel, ami képes a szenzorok adatait nagy rendelkezésre állással közel valós időben eljuttatni az orvosokat kiszolgáló központi adatbázisba.

Integráció

Az E-Group RPM platform hatékonyan integrálható a különféle kórházi információs rendszerekhez, betegdokumentációs rendszerekhez, hogy a telemonitoring alapján készülő ambuláns leletek a kezelő orvos döntése alapján elhelyezhetők legyenek a betegdokumentációban (HL7). Rendkívül óvatosan kell megvalósítani az integrációt, hogy elkerüljük a meglévő betegrekordok megsértését és biztosítsuk, hogy a jövőbeni rendszerek migrációja ne zavarja az RPM platformot.

Költséghatékonyság

A szenzoriális adatgyűjtés költséghatékonyságának biztosítására az E-Group platform a különböző gyártók szenzorainak használatát, illetve új gyártók megjelenése esetén az új eszközök gyors integrálását biztosítja. Eszközök költsége így nincs kitéve egyetlen gyártó árazásának.

Orvosi monitoring dashboardok 

A gyűjtött adatok hatékony áttekintését és értékelését a betegségek, a terápiák és a páciensekről gyűjtött adatok alapján rendszerezve, csoportosan és egyes páciensek egyedi adataira fokuszáló dashboardokon tesszük elérhetővé. Az esetlegesen megjelenő kritikus értékekre riasztásokat generálunk.

Rugalmas platform

Rugalmas platformunk és bevezetési módszertanunk segítségével ügyfeleink könnyedén elindíthatják egyedi RPM/Telemonitoring rendszereiket.

 • Követelmények felmérése, hogy összhangba kerüljön a vonatkozó törvényekkel, szabályzókkal 
 • Az igényeknek megfelelő adatgyűjtő eszközök, okos szenzorok kiválasztása
 • Lenyűgöző azonosítási módszerek implementálása (e-ID, biometrikus, több-biometrikus, arcfelismerés, élénkségérzékelés) 
 • Skálázható architektúra az időkritikus folyamatokhoz a kivételesen nagy adatforgalom támogatására 
 • Integráció és harmonizáció a meglévő rendszerekkel 
 • Ügyfélközpontú minőségellenőrzés és projektmenedzsment 
This site is registered on wpml.org as a development site.