English

Üzleti Intelligencia

Az üzleti intelligencia megoldás nem pusztán egy eszköz, amellyel az adatok látványosan megjeleníthetőek. Az adatmérnökség, üzleti intelligencia és adattudomány területein bizonyított szakértelmünk és tapasztaltunk segítségével olyan megoldást tervezünk és építünk, amellyel felélénkítheti vállalata működését.

Nyerjen páratlan betekintést vállalata valódi működésébe!

Új perspektívát adunk szervezete aktuális állapotáról különböző lekérdezések, többdimenziós elemzések, ad hoc riportok és speciális kimutatások segítségével. Segítünk feltárni az adataiban rejlő további értéket mintázatfelismeréssel és anomáliák felderítésével hatékony adatintegrációs, adatbányászati, adatkutatási és adatmodellezési technológiák bevonásával.

Az E-Group biztosítja a szükséges infrastruktúrát és a megbízható adatmodellt ahhoz, hogy adatai életre keljenek. Ezáltal a legmegfelelőbb stratégiai döntést tudja meghozni, hiszen minden szükséges információ rendelkezésre fog állni térben és időben, még az eddig ismeretlen tendenciák és inkonzisztenciák is.

Döntéstámogatás

A döntéstámogatói felületek és lekérdezések segítségével a vállalat különböző részlegeinek aggregált adatai könnyen átlátható módon lesznek megjeleníthetőek, a legfontosabb teljesítménymutatók nyomon követésével a megalapozott döntéshozatal támogatásának érdekében.

Üzemeltetési hatékonyság

Növelje működési és költséghatékonyságát centralizált adatok szűrésével és elemzésével, hogy valós idejű információkhoz jusson. Ezáltal visszajelzést kaphat arról, hogy pontosan hol és mikor kell közbelépnie folyamatai korszerűsítéséhez.

Módszertanunk

Alkalmazási területek

 • Döntéstámogatás mérőszámok és teljesítménymutatók segítségével a különböző szervezeti egységek, szolgáltatások, értékesítés és termékek mentén
 • Áttekintő perspektíva szervezete teljesítményéről
 • Trendelemzés előrejelzéssel
 • Adatvizualizáció az anomáliák és kiugró értékek felfedezéséhez
 • Az üzleti folyamatok monitorozása és a szűk keresztmetszetek azonosítása
 • A termékdisztribúció optimalizálása és keresletelőrejelzés
 • Marketingelőrejelzések egységesítése
 • Az értékesítési riportálás fejlesztése
 • A piaci árak és események kombinálása a vállalat negyedéves jelentéseivel a vállalati teljesítmény, továbbá a piaci trendek előrejelzéséhez
Amit kínálunk
 • Az üzleti folyamatokkal kapcsolatos adatok feltárása és feldolgozása
 • Iparág-specifikus adatmodellek tervezése
 • Adatok előkészítése a riportáláshoz
 • Központosított adatok egységes vizualizációja

Megoldásaink

Egészségügyi adatok integrációja kiemelt szervezet részére

Döntéstámogatás céljából az összes helyi kórházból származó, napról napra frissített heterogén adatforrásokat és kézzel frissített fájlokat integráltunk, megfelelő adatmodellt terveztünk, és közel valós idejű felületeket fejlesztettünk ki a COVID-19 válság idején egy kritikus infrastruktúrát biztosító szervezet számára.

Digitális támogatás az agysérültek kezeléséhez

Kiegészítő analitikai felületet hoztunk létre a neurointenzív (ICM+) betegágy melletti monitorozó rendszerhez az ellátástámogatás megkönnyítésének céljából az agysérülések megelőzésére és kezelésére. A monitorozó eszközből származó adathalmaz képezi a döntéshozatali algoritmusok alapját, amelyek az egészségügyi rendszer minden szintjén részt vehetnek a szűrési eljárásoktól az akut klinikai kezelési és rehabilitációs folyamatokig olyan alkalmazási területeken, mint a stroke, a nem invazív agymonitorozás, az akut agysérülés vagy a klinikai kutatás.

Forgalmi adat alapú trendelemző riportok

Az Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) hivatalos honlapján közzétett magyarországi gyógyszerforgalmi adatokból egy havi trendelemző felületet hoztunk létre az összefüggések megjelenítésére, mely értékes információkkal szolgálhat az egészségügyi és gazdasági szektor számára.

Menedzsmentfelület a potenciális fertőzöttség kiszűrésére

Létrehoztunk egy kontaktkutató platformot, amely jelzi a munkaerő potenciális fertőzöttségét. A GABRIEL-ből, azaz az E-Group saját fejlesztésű token-alapú fizikai eszközéből származó adatok segítségével a platform láthatóvá teszi az aktuális és a potenciális fertőzésekből következő munkaerő-tendenciák alakulását, hogy megkönnyítse a tervezést és az időben való közbelépést.

Valós-életbeli egészségügyi adatok elemzése

A valós-életbeli egészségügyi adatok (Real-World Data, RWD) felhasználása egyre fontosabbá válik a piachoz jutáshoz és a költségvisszatérítési döntésekhez. Az alkalmazott egészséggazdasági modell segítségével az onkológiai betegek számára olyan részletes riportáló megoldást hoztunk létre, amely bemutatja az egyes terápiák kezelési alternatíváinak költséghatékonyságát.