English

Adatmérnöki szolgáltatás

Az adatmérnökök az adattechnológia frontvonalában elsőként találkoznak az adatok sokrétű dimenzióiból adódó kihívásokkal: mennyiségi, minőségi, varianciából fakadó, adatvédelemi elvárásokkal kapcsolatos, illetve gyakoriságból és adatintenzitásból származó nehézségekkel.

A zökkenőmentes és hatékony adatinnovációs folyamat elősegítése érdekében az adatinfrastruktúrát piacvezető technológiák és módszertanok segítségével fejlesztjük az adatok gyűjtésétől és integrálásától az adatmodellezésen át a fejlett analitikáig.

Adatmérnöki szakértőink egy egységes adatplatform adattárolási és adatintegrációs rétegeinek létrehozásáért felelősek, amelyek lehetővé teszik komplex kérdések megválaszolását, kimutatások és elemzések készítését, vagy akár egymástól független adatok közötti összefüggések felfedezését is.

Elvárásainak megfelelően megtervezzük és megvalósítjuk a teljes ELT/ETL és adatfrissítési folyamatot a megfelelő adatmodell kialakításával. Számos alkalmazást és konfigurációt hoztunk létre, hogy elősegítsük a hatékony infrastruktúrabeállítást, az adatintegrációt, az algoritmusalapú adatfeldolgozást és a felhőalapú vagy helyi környezetben történő telepítéseket.

Modern, központosított adatvagyon-kezelés válik lehetővé relációs és nem  relációs adatforrások, egészségügyi IoT adatforrások (pl. a betegágy melletti készülékekből nyert adatok) és többféle forrásból származó, akár fájlalapú regiszterek egységes adatplatformba (adattóba) történő integrációja által.

Adatmérnöki szakértőink egy olyan egységes adatplatform adattárolási és adatintegrációs rétegeinek létrehozásáért felelősek, amelyek lehetővé teszik komplex kérdések megválaszolását, kimutatások és elemzések készítését és egymástól független adatok közötti összefüggések felfedezését.

Elvárásaink megfelelően megtervezzük és megvalósítjuk a teljes ELT/ETL és adatfrissítési folyamatot a megfelelő adatmodell kialakításával. Számos alkalmazást és konfigurációt hoztunk létre, hogy elősegítsük a hatékony infrastruktúra-beállítást, az adatintegrációt, az algoritmus-alapú adatfeldolgozást és a felhő-alapú vagy helyi környezetben történő telepítéseket.

We design and implement the full process of ELT/ETL and data update including the necessary data model according to your business and analytics requirements. We have built several applications and blueprints to facilitate infrastructure implementation, data integration, algorithmic data processing, and configuration both in the cloud and in an on-premise environment.

Modern, központosított adatvagyon-kezelés válik lehetővé relációs- és nem a relációs adatforrások, egészségügyi IoT adatforrások (pl.: a betegágy melletti készülékekből nyert adatok), és többféle forrásból származó, akár fájlalapú regiszterek egységes adatplatformba (adattóba) történő integrációja által.

Hosszútávú adatanalitikai és kimutatási lehetőségek minden ágazatban, olyan esetekben, mint például:
  • silózott vagy már meglévő adatforrások, melyek az üzleti folyamatok szintjén vannak integrálva
  • inkonzisztens, nagy szabadsági fokkal rendelkező adatok eltérő struktúrában, minőségben, gyakoriságban és tartalomban való kezelésére
  • operatív rendszerekben lévő rejtett, összetett szervezeti, jogi, technológiai és infrastrukturális szintű összefüggések felderítésére
  • adatvirtualizáció alkalmazásával a vállalat tulajdonában lévő olyan információk elemzésére, melyek esetében az érzékeny adatok nem másolhatók vagy központosíthatók
  • orvosi dokumentációk és egyéb bizalmas adatok kezelésére
  • bevételi adatok elemzésére
  • fogyasztói adatok kiértékelésére

Alkalmazási területek

Alkalmazási területek

Megoldásaink

News & Blog InnoHealth DataLake

GDPR-konform klinikai kutatási rendszer

Az Innohealth DataLake projekt fő célja egy olyan újszerű, komplex informatikai rendszer koncepciójának kidolgozása és megvalósítása, amely képes bármely típusú egészségügyi adat gyűjtésére, tárolására és elemzésére. Jelen esetben a Pécsi Tudományegyetem egészségügyi rendszereiben keletkező és kapcsolódó külső adatokra került kialakításra. A rendszer prototípusként is szolgálhat a hazai és regionális egészségügyi rendszerek számára.

A DataLake alapvető képességeit az egészségügy jelenlegi és jövőbeli igényei szerint határoztuk meg, ideértve az adatgyűjtést (az adatok méretétől, típusától és forrásától függetlenül), az adattárolást és a legkorszerűbb analitikai módszerekkel és eszközökkel támogatott adatelemzést, ezáltal támogatva az egészségügyi szolgáltatásokat és a K+F+I tevékenységeket.