English

Alapítóink

Kuthy Antal

Alapító-vezérigazgató
  • Budapesti Műszaki Egyetem, Villamosmérnöki és Informatikai Kar – MSc, szakdolgozat: ML, speech recognition és NLP technológiákból, IBM ösztöndíjas, Heidelberg – Tangora-rendszer
  • EIPOS Institute (DT), Németország – posztgraduális program
  • FCO Chevening, UCL, London, Egyesült Királyság – közgazdasági ösztöndíjprogram, szakdolgozat játékelméletből
  • NTT Research, Tokió, Japán / Tenntech, Egyesült Államok – Informatikai mérnöki kutatás
  • Pro Scientia Aranyérem – országos tudományos kitüntetés, mérnöki szekció, első helyezés

Friss diplomásként 1993-ban osztálytársával, egyben jó barátjával, Nagy Andrással együtt megalapítják az E-Groupot. Egy időre Hong Kongba költözik, ahol kiépíti az E-Group keleti jelenlétét az E-Group Ázsia és E-Group Vietnám létrehozásával. Amióta visszatért Budapestre, küldetésének érzi, hogy az E-Groupot egy magasabb szintre juttassa.

Vezérigazgatóként a üzleti stratégiáért, az innovációért, az értékesítésért, és az üzletfejlesztésért felelős, és ő az „adatból tudást hitelesen” misszió legfőbb képviselője. Proaktív hozzáállásával és felbecsülhetetlen piaci ismereteivel új co-innovációs lehetőségekre ösztönöz, és sikeresen támogatja a lab-to-market modellek kidolgozását egyetemek és ipari szereplők bevonásával.

Mint egykori öttusázó reggelente szereti futással indítani a napot. Szívesen találkozik okos és érdekes emberekkel, és teázik kedvenc kínai porcelánkészletéből. Esténként főleg három fia tartja őt aktívan.

Nagy András

Alapító, fejlesztési igazgató

 

  • Budapesti Műszaki Egyetem, Villamosmérnöki és Informatikai Kar – MSc, szakdolgozat: ML, speech recognition és NLP technológiákból, IBM Watson, Heidelberg
  • Diplomázása után a kriptográfia, neurális hálózatok, digitális aláírás, NLP és PKI technológiák tanulmányozásában mélyült el.

Friss diplomásként 1993-ban osztálytársával, egyben jó barátjával, Kuthy Antallal együtt megalapítják az E-Groupot. ​​

András a kezdetektől fogva meghatározó szerepet tölt be az E-Group termék- és technológiai portfoliójának felépítésében és irányításában. Széleskörű technológiai és deep tech ismeretei – az alkalmazott kriptográfiától a kritikus infrastruktúrákig, a régi rendszerektől a modern adatmodellezésen át a mesterséges intelligenciával támogatott SmartData megoldásokig – a fejlesztési csapatok inspiráló vezetőjévé teszik.

Fejlesztési igazgatóként András képviseli a mérnöki és pragmatikus gondolkodást, irányítja a megvalósítási csapatot, és biztosítja, hogy minden egyes projekteknél a megfelelő technikai megközelítést alkalmazzák. Kiemelkedő matematikai ismereteit kihasználva különösen jól ért a komplex problémák megoldásához, a kihívást jelentő mérnöki feladatok vezetéséhez és az alapvető fontosságú innovációs folyamatok támogatásához.

Szenvedélye a hoki és a főzés, melyet már számos céges rendezvényen is bizonyított. Két tehetséges fia mindig naprakészen tartja a feltörekvő technológiák terén.