Az E-Group Csapatjátékos sorozata: Bemutatjuk Yan Yuping-et, aki nemrégiben ünnepelte második évfordulóját cégünknél

Az innováció csapatsport!

Új portrésorozatunkban bemutatjuk csapatunk néhány fontos tagját, akik munkájukkal hozzájárulnak sikereinkehez.

Yan Yuping az E-Group számos külföldi csapattagjának egyike, Kínából, Sanghajból érkezett. Tanulmányai során a kiberbiztonság és a kriptográfia területeiben mélyedt el. Alapképzését Kínában szerezte a Sanghaji Műszaki és Tudomány Egyetemen, ezt követően pedig Európában folytatta tanulmányait. Mesterképzését az olaszországi Trentói Egyetemen és a budapesti ELTE-n végezte.

Jelenleg az ELTE kriptográfiai tanszékének doktorandusz képzésében vesz részt, miközben az E-Groupnál dolgozik. Doktori kutatásának témája az Anonimizáció és hitelesítés nagyméretű adatbázisokban címet viselni. Sok időt és energiát fordít tudományos munkájára, amelyben az E-Grouptól folyamatos támogatástra számíthat. Cégünknél az akadémiai kutatási projektek megvalósításhoz megfelelő útmutatást és mentortálást kap, valamint hozzáférhet a vállalat által felhalmozott iparági tapasztalakhoz és szaktudásához, az E-Groupnál végzett munka pedig lehetőséget nyújt számára a szakmai és a személyes fejlődésre.

Yuping két évvel ezelőtt csatlakozott az E-Grouphoz, miután egy tudományos beszélgetés során találkozott Kuthy Antallal, az E-Group alapító-vezérigazgatójával. Most hivatalos akadémiai partnerként dolgozik a cégcsoportnak biztonsági elemző és szoftverfejlesztő pozícióban. Aktívan részt vesz az ELTE és az E-Group közös kezdeményezésében megvalósuló E-Group Data and Trust Industry LAB működésében.

Yuping az ELTE PhD doktori iskolájával együttműkésben EIT Digital ipari PhD képzését is az E-Group segítségével végzi, ami azt jelenti, hogy az ELTE doktori iskolájában és az EIT Digitális Ipari PhD programjában is egyaránt részt vesz. Kuthy Antal szerint kulcsfontosságú kiemelni, hogy Yuping laborunkban végzett munkája által valós piaci tevékenységekhez kapcsolódik, hiszen az új kriptográfia-vezérelt termékek létrehozásával és új megoldások kialakításával fejleszti adatbiztonsági portfóliónkat.

Projektek

Yuping számos területen segíti a cégcsoport munkáját. Részt vesz többek között az InnoHealth Datalake és a DealShopper projektekben, melyekben leggyakrabban biztonsági elemzéseket végez, továbbá a China UnionPay Gateway működését is segíti. Kedvence az InnoHealth Datalake, melynek fő célja egy típusában új, komplex informatikai rendszer (’adattó’) koncepciójának kidolgozása, infrastruktúrájának megvalósítása és gyakorlati implementálása, ami a Pécsi Tudományegyetem valamennyi egészségügyi adatának begyűjtésére, tárolására és az adatok elemzésére egyaránt képes, s ami a hazai, sőt a térségi egészségügy számára prototípusként is szolgálhat majd.


“Szeretek az E-Groupnál dolgozni, elsősorban Antal személyisége miatt. Inspirálja és ösztönzi az embereket, hogy többet érjenek el. A másik ok pedig az, hogy az emberek itt nagyon barátságosak. Ez egy remek környezet, ahol körülvesz rengeteg nagyszerű elme. Sokat lehet tanulni ezektől a szakemberektől.”


Yuping budapesti lakását kölyökkutyájával osztja meg, akinek a neve annyit tesz, „Fehér, mint a felhő”. Yuping lelkes zongorista, szabadidejében szívesen játssza Liszt Ferenc műveit, bár a virtuóz zongorista kompozíciói nem egyszer kihívást jelentenek számára. Szeret Magyarországon élni, nagyon szép és élénk városként jellemzi Budapestet, melyet szülei is nagyon kedvelnek, ezért gyakran meg is látogatják. Véleményük szerint Magyarország biztonságos ország, ami lehetőséget biztosít a sokszínű európai kultúra felfedezéséhez.

Ossza meg
This site is registered on wpml.org as a development site.